Innehåll

fredag 10 januari 2014

Kokt eller stekt kycklingfilé med citronsås

Ingredienser:
2 rejäla kycklingfiléer
4 dl långkornigt ris eller jasminris
1 kycklingbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk smör
3 msk mjöl
2 dl grädde
saften av 0,5 citron
0,5 tsk salt

Gör så här:
Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
Koka upp vatten och smula ner buljongtärningen. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka under lock ca 15 minuter, en aning mer om det är rejäla filéer och mindre om de är bröstfiléer.
Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. 
Smält smöret och blanda i mjölet. Tillsätt 3 dl av buljongen, grädde, salt och citronsaft. Låt koka ihop i fem minuter. Servera med en god sallad och bröd.

Alternativ: Skär filéerna i skivor och stek kycklingen bredvid istället.