¡Delicioso! Här samlar familjen Bergström - Llanos Corcuera alla recept vi tycker är värda att spara för framtiden. Bidra gärna med ditt eget favoritrecept, mejla förslag till johan.pa.uddensnabelagmailpunktcom.
Innehåll
- kakor (69)
- efterrätter (49)
- jul (23)
- bröd (19)
- luncher (19)
- kötträtter (13)
- fiskrätter (11)
- glass (11)
- godis (11)
- kycklingrätter (9)
- husmorsknep (8)
- pintxos (7)
- soppor (7)
- såser (7)
- drinkar (5)
- pasta (5)
- drycker (4)
- förrätter (4)
- tillbehör (4)
- vegetariskt (4)
- kuriosa (3)
- sylt (3)
- korvrätter (1)
söndag 11 september 2016
Äppelpajen
Ingredienser:
* ca 800 g äpplen
* 1 tsk kanel
* 2 tsk socker
* 1 krm flingsalt
* smör till formen
Smuldegen:
* 125 g kallt smör
* 2 dl vetemjöl
* 1 dl havregryn
* 1 1/2 dl socker
* 1 1/2 tsk flingsalt
Servera med:
Vispad grädde
Vaniljsås
Glass
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smuldegen: skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt
3. Skala kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform.
4. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
5. Låt svalna och njut!