Innehåll

söndag 11 september 2016

Äppelpajen



Ingredienser:

* ca 800 g äpplen
* 1 tsk kanel
* 2 tsk socker
* 1 krm flingsalt
* smör till formen


Smuldegen:

* 125 g kallt smör
* 2 dl vetemjöl
* 1 dl havregryn
* 1 1/2 dl socker
* 1 1/2 tsk flingsalt


Servera med:
   Vispad grädde
   Vaniljsås
   Glass


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smuldegen: skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt
3. Skala kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform.
4. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg.
5. Låt svalna och njut!