Ingredienser:
3 dl vispgrädde
2 st ägg
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver/1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Gör så här:
Vispa grädden med elvisp, medelhårt
Knäck äggen i en bunke. Tillsätt socker och vaniljsocker (har du vaniljpulver blir det godare).
Vispa till en ljusgul fluffig smet, ca 15 sekunder med elvisp på högsta hastighet.
Tillsätt den vispade grädden och vispa på lägsta hastighet till en jämn smet.
Smaka på smeten och tillsätt ev. mer vanilj, socker, kakao om du tycker det behövs.
Vispa så det blandas.
Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.
Häll glass-smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar eller längre tid. Rör om en gång i halvtimmen/timmen de första 2 timmarna för att minska iskristallerna.