Innehåll

torsdag 19 januari 2023

Trillingnötter

 Ingredienser: 

- 100g rostade och skalade hasselnötter 

- 200 g choklad (Marabous salta mandlar och vanlig blockchoklad) 

- Vit choklad att garnera med 


Rosta hasselnötter: 

1. Lägg ut alla hasselnötter på en plåt. 

2. Ugn temp kommer jag inte ihåg, googla 

3. De behöver inte alls vara inne länge. 5 min Max. Spelar ingen roll vad receptet säger. Annars bränns de och förstörs, de fortsätter att rostas efter att man tagit ut de ur ugnen. 

4. Skala kan man göra när man tagit ut de ur ugnen. Lägg i en handduk tex och rulla. 


Gör såhär: 

1. Ställ en plåt eller bricka med bakplåtspapper i kylskåpet. Ett kallt underlag att lägga dem färdiga trillingnötterna på minimerar kladd. 

2. Hacka chokladen fint. 

3. Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad tills den når 45 grader. 

4. Ta bort skålen från värmen och tillsätt resten av chokladen. 

5. Rör om tills temperaturen sjunker till 25-26 grader. 

6. Ställ tillbaka skålen på vattenbadet och värm upp chokladen till 30 grader. 

7. Ta bort skålen från värmen och tillsätt de hela hasselnötterna. 

8. Ta upp de chokladtäckta nötterna, tre och tre och lägg dem på det kalla underlaget med bakplåtspapper. 

9. Låt trillingnötterna stelna lite innan du doppar dina trillingnötter i chokladen igen. Ställ tillbaka på bakplåtspappret och ringla på lite vit choklad. 

Klart! :)