Ingredienser:
Botten
- 600g mandelmassa
- 1 dl strösocker
- 3 äggvitor
Smörkräm
- 125g mjölkchoklad (hellre Marabou än bakchoklad)
- 400g rumsvarmt smör
- 2,25 dl florsocker
- 3 msk kakao
Garnering
- 3 dubbeldaim
- 200g mörk choklad (inte lika viktigt med märke)
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna (40x30 cm) med bakplåtspapper. Smöra bakplåtspappret lite. Ta ut smöret till smörkrämen (helst en bra stund innan).
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet och bre ut den på plåten.
3. Grädda botten i ca 25 min. Ta ut och låt svalna helt.
4. Gör smörkrämen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg värme i mikron, låt svalna.
5. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp. Vispa ned chokladen.
6. Bred smörkrämen jämt över den avsvalnade botten och ställ i kylskåpet.
7. Hacka Daimler. Smält chokladen och bred den över smörkrämen. Toppa med daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen eller under längre tid, i frysen.
Recept från mammas baka i långpanna bok av Frida Skattberg (BakaMedFrida).