Innehåll

tisdag 26 juni 2012

Rabarbersaft

Ingredienser:
1 kg rabarber
1,75 liter vatten
4 st kryddnejlikor
1 dl strösocker
0,5 st citroner


Gör så här:

  1. 1. Skölj och skär rabarberna i små bitar, de behöver ej skalas.
  2. 2. Lägg i en stor kastrull och slå på vattnet. Lägg i nejlikorna och koka 10 minuter eller tills rabarbern mosar sig.
  3. 3. Slå upp massan i silduk och låt den självrinna tills den är torr. Tillsätt sockret och rör tills det är helt smält. Smaka av med pressad citron när den kallnat.
  4. 4. Slå upp på flaska eller karaff, korka inte igen utan förslut med hushållspapper eller en bomullstuss. Det finns alltid risk för jäsning med dricka.
  5. 5. Späd efter smak, ungefär 1+2 bör vara lagom. 
  6. En variant kan vara att även blanda i jordgubbar tillsammans med rabarbern.