Innehåll

söndag 18 november 2012

Petit-chouer (även petits-choux, sing. petit-chou)

ca 25 st

Ingredienser:
2 dl vatten
50 g smör
2 dl vetemjöl (gärna special)
3 ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör i en kastrull.
Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Allt ska blandas ordentligt.
Klicka ut smeten, ca en matsked per petit-chou, på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, tills de fått färg och blivit lätta och höga. Öppna inte ugnsluckan för tidigt. Låt svalna på galler.

Fyllning:
Skagenröra eller
Txaka