Innehåll

söndag 18 november 2012

Brysselkakor med sylt (Syltkakor)

ca 50 st

Ingredienser:
4,5 - 5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin eller smör

Till garnering strösocker och sylt.

Hacka samman ingredienserna till degen. Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter. Rulla rullarna i sockret. Ställ in rullarna i kylskåpet en stund för att kallna. Skär dem i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i varje kaka och fyll med en liten klick sylt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter på 175 grader.

Ett alternativ är att inte alls forma degen till rullor och skära i skivor utan istället direkt forma runda små bollar och sedan göra en fördjupning i varje boll till sylten. Då rullar vi inte heller i strösocker och kallar dem inte brysselkex utan syltkakor.