Innehåll

lördag 29 december 2012

Baconlindad kycklingfilé med chutney

Ingredienser

600 gram  
1 paket  
2 dl  

1 st  
1 st  

Tillagning

1. Slå på ugnen på 220 grader.
2. Linda en eller två baconskivor runt de delade kycklingfiléerna. Linda in ändarna så att de inte kan lossna.
3. Strimla paprikorna efter att ha tagit ur kärnhusen.
4. Bryn hastigt bacon/kycklingbitarna i hög värme. Viktigt med stekyta så att porerna stängs och smaken stannar kvar.
5. Lägg bacon/kycklingbitarna i en ugnsfast form.
6. Fräs upp paprikastrimlorna i stekpannan. Lägg även dessa i den ugnsfasta formen.
7. Häll grädden över bacon/kyckling/paprikan i formen
8. Klicka över några matskedar mango chutney. (Beroende på hur stark du/ni vill ha den)
9. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter
10. Servera med kokt ris och en god sallad.

http://www.tasteline.com/recept/baconinlindad_kycklingfile_i_mango_chutney_och_gradde