Innehåll

söndag 1 september 2013

Snoddas

Sätt på ugnen på 175 grader.

Ingredienser:
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk siktad kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Glasyr:
75 g margarin eller smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

Garnering:
kokosflingor

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Låt kakan svalna. Smält under tiden matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Strö på rikligt med kokos. Skär kakan i fyrkantiga bitar.