Innehåll

fredag 1 januari 2016

Mjuk saffranskaka med snötäcke

Ingredienser:

50 g smör
1,25 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1 pkt saffran (1/2 g)
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Till formen: smör och mjöl

Till garnering:
50 g philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vinbär eller chokladströssel

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en sockerkaksform
2. Smält smöret och häll ner mjölken. Vispa ägg, socker och saffran pösigt och vänd ner i mjölkblandningen.
3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den på ett fat.
4. Blanda philadelphiaosten med flor- och vaniljsockret. Ringla frostingen över saffranskakan och toppa med vinbär eller chokladströssel.