Innehåll

onsdag 30 december 2015

Fiskgratäng med tomat och örter

Ingredienser för 4 portioner:

400 g hokifilé eller torskfilé
1 burk passerade tomater eller någon godare tomatsås
1 burk crème fraiche 17%
1 dl parmesanost, riven
1 msk fiskfond
1 dl mjölk
1 tsk torkad oregano
1 kruka basilika (eller torkad basilika)
1/3 kruka färsk timjan (eller torkad timjan)
1 st vitlöksklyfta
1/2 knippe salladslök
3 dl råris

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2.Tina fisken och placera ut filéerna i en ugnsfast form.
3. Blanda ihop crème fraiche, mjölk, basilika, fond, salt, peppar, oregano, vitlök och passerade tomater och häll såsen över fisken. Skär salladslöken i lite mindre bitar och strö över den.
4. Riv osten och strö över hälften av denna. Gratinera i ca 25 minuter. Strö över färsk basilika och timjan samt resten av parmesanen. Servera med råris, ris eller matvete.