Innehåll

lördag 27 februari 2016

Världens godaste kladdkaka (kladdkaka med glasyr)

Botten
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna ca 10 min.

Glasyr
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör


Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar en aning (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge (den är lös men stelnar i kylen). Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar ca 3-4 h.

Hämtad från: http://blogg.mama.nu/bakverkochfikastunder/2015/01/03/varldens-godaste-kladdkaka/