Lagom till en skolklass, om man inte gör jättestora bitar.
Jag använder en lite mindre långpanna med lock.
Ingredienser (ev är det lite väl mycket i receptet för den mindre långpannan):
Botten Botten
250 gram smör 200 gram smör
5 dl socker 4 dl socker
5 st ägg 4 st ägg
5 dl vetemjöl 4 dl vetemjöl
Ingredienser (ev är det lite väl mycket i receptet för den mindre långpannan):
Botten Botten
250 gram smör 200 gram smör
5 dl socker 4 dl socker
5 st ägg 4 st ägg
5 dl vetemjöl 4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao 1,2 dl kakao
3 tsk bakpulver 2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk 2 dl mjölk
3 tsk bakpulver 2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk 2 dl mjölk
Glasyr Glasyr
100 gram smör 80 gram smör
5 dl florsocker 4 dl florsocker
3 msk kakao 2,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt, kallt kaffe 0,4 dl starkt, kallt kaffe
kokosflingor kokosflingor
5 dl florsocker 4 dl florsocker
3 msk kakao 2,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt, kallt kaffe 0,4 dl starkt, kallt kaffe
kokosflingor kokosflingor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten.
4. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
6. När kakan börjat svalna kan du göra glasyren: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyren på kakan och strö på kokosflingor. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.