Innehåll

måndag 11 juni 2018

Kärleksmums i långpanna (aka Snoddas)


Lagom till en skolklass, om man inte gör jättestora bitar. 
Jag använder en lite mindre långpanna med lock.

Ingredienser (ev är det lite väl mycket i receptet för den mindre långpannan):
Botten                                         Botten
250 gram smör                           200 gram smör
5 dl socker                                  4 dl socker
5 st ägg                                       4 st ägg
5 dl vetemjöl                              4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao                               1,2 dl kakao
3 tsk bakpulver                          2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker                      1,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk                               2 dl mjölk
Glasyr                                        Glasyr 
100 gram smör                           80 gram smör
5 dl florsocker                            4 dl florsocker
3 msk kakao                               2,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker                       1,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl starkt, kallt kaffe              0,4 dl starkt, kallt kaffe

kokosflingor                               kokosflingor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i smeten.
4. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret samt mjölk och rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord långpanna och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
6. När kakan börjat svalna kan du göra glasyren: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyren på kakan och strö på kokosflingor. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.