Innehåll

onsdag 15 juli 2020

Bollos de leche

Ingredienser:

- 8 dl mjöl (kan blandas special- och vetemjöl - 5+3)
- 250 ml ljummen mjölk
- 60 g smör
- 1 dl socker
- 25 g färsk jäst
- 1 ägg
- 1 tsk salt


1. Lös jästen i mjölken och tillsätt sockret i en skål.
2. Använd nu en annan skål där du har mjölen. Blanda i salt, ägget och mjölkblandningen.
3. Ta fram bakbordet och börja knåda massan, samtidigt som du tillsätter smöret lite i taget.
Fortsätt att knåda (med hjälp av lite extra mjöl) tills det blir en slät massa.
4. Låt vila i ca. 1 timme.
5. Forma bullarna, lägg dem på en plåt och pensla med lite mjölk och strösocker.
6. Låt vila i ca. 15 min. och värm ugnen till 200 grader.
7. Grädda i ca 10 min.

De är väldigt goda som de är.
Det går också bra att öppna dem och ha i lite marmelad eller nutella ;)