Chokladpudding är väl som chokladmousse fast lite äckligare, tänker du. Nja, inte om man gör den själv, utan pulver. Då blir den riktigt god. Men det är fortfarande definitivt chokladpudding. Prova!
Receptet hittat i en kokbok av Anna Bergenström, 4-5 portioner
6 dl standardmjölk (eller mjölk med lite grädde i)
3/4 dl maizena majsstärkelse
4 msk socker
3 msk kakao
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad (kan ev. ersättas med ytterligare 3 msk kakao och lite socker, men då blir det nog lite trist smak)
Till servering:
vispad grädde
siktad kakao eller möjligen strössel
Sikta ner maizenan och kakaon i mjölken i en inte alltför stor kastrull. Tillsätt allt utom den mörka chokladen och vispa ihop. Sjud sedan försiktigt, bubbelkoka inte, tills krämen blivit ganska tjock. Rör om flitigt med vispen under tiden.
Bryt chokladen i bitar. Ställ kastrullen åt sidan och lägg ner bitarna i den varma krämen och rör om.
Häll upp krämen i portionsformar/glas. Låt svalna en aning och täck sedan med plastfolie så att det inte blir en hinna på ytan.
Ställ in i kylskåp i ca 3 timmar så att puddingen stelnar. Servera med en stor klick vispad grädde och siktad kakao eller möjligen strössel.