Innehåll

lördag 3 januari 2015

Drömkaka



Ingredienser:

2 dl mjölk
50 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Topping:

125 g smör
100 g kokosflingor
2,5 dl farinsocker
0,5 dl mjölk

Gör så här:

Koka upp matfett och mjölk och låt svalna. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Blanda i mjölkblandningen. Häll upp i stor, smord och bröad ugnsform. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 20 minuter. 

Topping:

Blanda samman ingredienserna till toppingen i en kastrull och koka upp. Fördela toppingen över kakan. Grädda i 5 minuter till i 225 grader. Låt kallna. Skär i rutor.