¡Delicioso! Här samlar familjen Bergström - Llanos Corcuera alla recept vi tycker är värda att spara för framtiden. Bidra gärna med ditt eget favoritrecept, mejla förslag till johan.pa.uddensnabelagmailpunktcom.
Innehåll
- kakor (69)
- efterrätter (49)
- jul (23)
- bröd (19)
- luncher (19)
- kötträtter (13)
- fiskrätter (11)
- glass (11)
- godis (11)
- kycklingrätter (9)
- husmorsknep (8)
- pintxos (7)
- soppor (7)
- såser (7)
- drinkar (5)
- pasta (5)
- drycker (4)
- förrätter (4)
- tillbehör (4)
- vegetariskt (4)
- kuriosa (3)
- sylt (3)
- korvrätter (1)
torsdag 4 augusti 2016
Himla gott bröd (grahamsbröd)
Ingredienser:
1 1/2 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 paket jäst
1 1/2 krm salt
2 msk olja
2 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Ta fram en bunke, i den smular du i jästen
3. Mät upp olja och fingervarmt vatten som du häller på jästen
4. Rör om med trägaffel så jästen löser sig i vattnet
5. Mät upp mjölsorterna och salt i en bunke
6. Häll i mjölblandningen i jästspadet medan du rör om
7. Arbeta ihop degen hastigt med en trägaffel
8. Använd sedan händerna för att knåda degen smidig
9. Knåda degen i ca 5 min, om degen är kladdig tillsätt då lite mera vetemjöl
10. Låt sedan degen jäsa i bunken, ca 15 min
11. Lägg degen på bakbordet, knåda den försiktigt
12. Dela degen i 8 stycken lika stora delar
13. Forma bitarna till munkar
14. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper
15. Täck över bullarna med en bakduk, låt jäsa ca 10 min
16. Pensla bullarna med vatten
17. Grädda mitt i ugnen 8-10 min