4-5 portioner
Ingredienser
500 g laxfilé
125 g mozzarellaost
1/2 kruka basilika
1 citron
1-2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
Sås:
1 paprika
1 liten gul lök
1 msk olja
1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar (eller ersätt med sambal oelek)
Gör så här
Sås:
Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Fräs paprika och lök i oljan i en kastrull. Häll över buljongen och låt koka under lock i ca 10 min. Mixa såsen slät i mixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i ca 2x2 cm stora kuber. Skär osten i tärningar. Repa bladen från basilikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halvera och skär citronen i tunna skivor.
Varva lax, ost, basilika och citron på grillspett. Pensla spetten med olja och krydda med salt och peppar. Grilla spetten på utegrill, i grillpanna eller i ugnen, 5 minuter på varje sida.
Servera med såsen, ris och en sallad.