Innehåll

lördag 18 december 2021

Griljering till julskinka

Ingredienser

  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk senap (gärna Västervikssenap)
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 msk farinsocker (valfritt)
  • Hela kryddnejlikor (valfritt)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat. Ta bort nätet och torka av med hushållspapper.
3. Sikta över majsstärkelse för att griljeringen ska fästa bättre. 
2. Blanda ägg, socker och senap. Ingredienserna bör vara rumstempererade för bästa resultat. Pensla blandningen på skinkan. 
3. Strö över ströbrödet. Stick om du vill in hela kryddnejlikor i skinkan. 
4. Griljera skinkan i 10-15 minuter tills den fått fin färg. 
5. Låt skinkan svalna så fort som möjligt.