Innehåll

fredag 27 december 2013

Chokladbiskvier

Bottnarna:
200 g sötmandel
3 dl florsocker
2 äggvitor
Krämen:
200 g smör
2 dl florsocker
2 äggulor
3 msk kallt starkt kaffe
Glasyren:
200 g mörk blockchoklad
2 msk olja

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skålla och mal mandeln, blanda den med florsocker.
3. Vispa vitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret. Klicka smeten på bakplåtspapper (ca 20 st).
4. Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt dem kallna.
5. Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt äggulan och kaffet. Vispa kraftigt.
6. Vänd kakorna med botten uppåt och bred på krämen som en topp. Ställ dem i frysen en bra stund.
7. Smält blockchokladen med oljan i vattenbad. Doppa kakorna hastigt och låt dem svalna. Förvara kallt.