Innehåll

torsdag 29 december 2016

Chokladdoppad chokladkola

Ingredienser (40 st)

3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
1 dl mörk sirap
0,5 dl kakao
0,5 tsk finkornigt havssalt
20 g smör
200 g mörk blockchoklad
flingsalt

Gör så här

1. Rör ihop alla ingredienser utom smör, mörk choklad och flingsalt i en ganska stor kastrull med tjock botten.
2. Låt koka på medelhög värme tills kolan nått en temperatur av 125 grader C.
3. Rör ner smöret och rör om tills det smält ordentligt.
4. Häll upp smeten i två bakplåtspappersklädda brödformar.
5. Ställ svalt och låt stelna i någon timme.
6. Skär upp i jämnstora bitar.
7. Smält chokladen i mikro. Doppa kolabitarna och lägg på bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
8. Ställ svalt.