Innehåll

torsdag 29 december 2016

Köttfärsbiffar med grönsakspuré

Ingredienser

1 blomkålshuvud

1 bunt broccoli

2 dl crème fraiche

salt och peppar


1 gul lök

1 morot

600 g nötfärs

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

0,5 dl crème fraiche

smör att steka i

blandade gröna salladsblad

1 knippe gräslök


Gör så här

1. Dela blomkålshuvudet och broccolin i buketter och koka tills de blir mjuka, det tar ca 5 minuter. 
2. Häll av det mesta vattnet, spara lite att mixa med. Mixa grönsakerna med lite av kokspadet med mixerstav eller i mixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar. 
3. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. 
4. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och crème fraiche till en jämn smet. Forma avlånga biffar. Stek dem i fett i en stekpanna, 3–4 minuter på varje sida. 
5. Servera biffarna med mos och grönsallad. Toppa eventuellt grönsakspurén med klippt gräslök.