Innehåll

onsdag 1 september 2010

Grillspett med klyftpotatis och majs

Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba och skär 1 kg potatis i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med lite olja och krydda med peppar och salt. Ställ in i ugnen ca 30 min, rör om efter halva tiden.
Blanda 400 g nötfärs med 1 tsk spiskummin, 1 tsk sambal oelek, 1 ägg, 1,5 tsk salt och 1 pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke.
Forma färsen runt 8-10 träspett. Lägg spetten i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen när ca 10 minuter av potatisens tillagningstid återstår.
Blanda 2 dl matyoghurt med 1 msk honung och servera till.
Koka en majskolv med vatten i ca 10 min, bryn den i olja eller smör i stekpanna efteråt. Dela i tjocka skivor och servera den till.