Innehåll

torsdag 17 juni 2010

Fryst lingoncheesecake / jordgubbs- och citroncheesecake

En glassig dessert med sötsyrlig lingonkaraktär och frasigt täcke.

3 ägg
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl rårörda lingon
250 g Kesella kvarg
3 dl vispgrädde
6 digestivekex
0,5 dl lingon

1. Dela äggen, vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, lingonsylt och kvarg
2. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten.
3. Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten.
4. Häll smeten i en vid, rund form. Krossa kexen och smula dem över smeten. Frys i 4-5 timmar.
5. Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering. Garnera med lingon.

Variant: Ersätt rårörda lingon med mosade jordgubbar och lemon curd. Uteslut garneringen.