Innehåll

lördag 12 juni 2010

Hans Rosenfeldts lammfärsbiffar med fetaost

Grekiska smaker i saftiga lammfärsbiffar med tzatziki till. Får du inte tag i lammfärs kan du använda nötfärs i stället.

INGREDIENSER:
(4 portioner)
700 g lammfärs
1 hackad gul lök
200 g grekisk fetaost
salt och peppar
olivolja eller smör till stekning

Tzatziki:
1 skalad och urkärnad gurka
2 vitlöksklyftor
1 tsk fling- eller havssalt
nymalen svartpeppar
1 krm socker
1 msk olivolja
2 msk hackad färsk mynta, alt bladpersilja
2 dl matlagningsyoghurt
ev lite Maizenaredning
salt och peppar

Till servering:
ris och gärna en tomatsallad
med svarta oliver, rödlök och gurka

GÖR SÅ HÄR:

· Blanda färsen med den hackade löken och vitlöken. Salta och peppra generöst.

· Dela fetaosten i åtta bitar och forma färsen runtom och platta till till åtta biffar.

· Hetta upp matfettet och stek dem på medelvärme, cirka 4 minuter på varje sida.

· Tzatziki: Riv gurkan grovt och pressa ur överflödig vätska genom en sil med hjälp av baksidan av en slev.

· Skala och dela vitlöksklyftorna. Strö på saltet och mosa klyftorna med sidan av ett knivblad. Hacka och mosa till en pasta.

· Blanda gurkan och vitlökspastan med de övriga ingredienserna och låt tzatzikin stå och dra i kyl en halvtimme före servering .

· Servera biffarna med, tzatziki, ris och gärna tomatsallad.